Doorgaan naar hoofdcontent

Ik heb een droom gemaakt


Van vakantietijd probeer ik altijd wat leestijd te maken. Ik ontdekte in de bib een klein maar bijzonder fijn ding: De handelaar in verledens van José Eduardo Agualusa. De hoofdfiguur oefent een bijzonder beroep uit: hij schrijft levensgeschiedenissen voor wie hem erom vraagt.
Ik heb genoten hoe de schrijver erin slaagt om op een luttele 125 bladzijden een nieuwe wereld te openen: Portugal, Angola, Portugese literatuur. Allemaal zaken waar ik weinig banden mee heb, maar waarvoor ik de smaak te pakken heb gekregen.
Vooral de laatste zinnen van het boek bleven bij mij nog een tijdje hangen:
Als je er goed over nadenkt, bestaat er een klein verschil tussen het hebben van een droom en het maken van een droom.

Ook het nawoord van vertaler Harrie Lemmens kon me bekoren.

Hier wat meer, van mensen die het beter kunnen zeggen dan ik:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Creative Bin Bags | Fubiz™

via fubiz.net Help me eraan denken, morgenochtend vroeg.

Brave Thinkers

via bravethinkers.theatlantic.com Moedige denkers, we hebben er zo'n nood aan. Posted via web from dubtje's posterous

World Animal Day 2009 - The Big Picture

via boston.com Legdu rustig neer, en niet bewegen hé manneke! Posted via web from dubtje's posterous